Köksglas

Köksglas blir ett allt vanligare inslag i de moderna köken. Köksglaset ger dig en oerhörd kreativ frihet, gentemot de traditionella alternativen. Vi monterar och skräddarsyr glaset till ditt kök.

Med köksglas från Glasmästeriet kan du

• Sätta vanlig tapet eller fototapet bakom glaset
• Måla väggen bakom eller direkt på glasets baksida
• Köpa färdigmålat glas eller designglas av oss
• Sätta upp ett glas med screenprint på

Härdat eller ohärdat glas

Som köksglas väljer vi oftast ett härdat glas, dels på pga av glaset oftast måste bearbetas för hål, dosor, urtag, monteringsdetaljer osv. Samt så klarar det härdade glaset dom högre temperaturerna som uppstår vid spis och ugn bättre än ett traditionellt ohärdat glas.

I ett kök som inte används så ofta tex i stugan så går det oftast bra med ett vanligt planglas. Dessa har vi i lager och kan skäras till ganska omgående så länge som dom inte behöver bearbetas med hål eller andra typer av urtag.

Extra klart glas

Vill man ha en korrekt färgåtergivning på materialet bakom glaset så rekommenderar vi att man använder ett järnfritt glas även kallat diamantglas. Detta är ett glas som inte har den klassiskt lätta grön ton som vanligt glas har. Diamantglaset går att få som härdat och ohärdat.

Innan utmätning för glaset

Se till att det flest köksdetaljerna är på plats så som skåp, bänkskiva, fläktkåpa och eldosor m.m. Ifall det skall vara dekor eller tapet på väggen bakom glaset se till att förarbetet har blivit gjort ordentligt. Väggen skall vara så jämn så möjligt så inga oönskade skuggor uppstår bakom glaset.

Övrigt att tänka på

Långa köksglas mellan 2,5 - 4m kräver tjockare glas och speciella emballage. Så ifall man vill hålla priset nere så kan ett alternativ vara att dela upp glaset i sektioner.

Intresseanmälan

 

"Köksglaset ger dig en oerhörd kreativ frihet"